GLASS, MJÖLK OCH PASSION FÖR VIKINGJERSEY

Jorn och Mette Mikkelsen är inte bara far och dotter, utan också affärspartners som delar samma passion för Jerseyrasen. De kompletterar varandra i utvecklingen av deras familjeföretag i Stenhøjvej, Hinnerup, Danmark.

"Min dotter säljer glass och jag säljer mjölk", förklarar en stolt far. Mikkelsens gård har 99 VikingJerseykor, med en genomsnittlig produktion av 9 197 Kg energikorrigerad mjölk (ECM), med enastående 5,75% fett och 4,17% i protein.
Peter Larson, Breeding Manager för VikingJersey på VikingGenetics förklarar att denna gård har producerat många av de bästa jerseystjurar som VikingGenetics har köpt. "De har ett genuint intresse för att föda upp Jerseykor och har länge producerat mycket bra tjurar", säger han. 

"Jag vet att jag har produktionen, så när jag väljer egenskaper, gillar jag att fokusera på hälsoegenskaper som starka ben och väl anfästa juver; Så du kan se att hälsa inte är ett problem med mina kor", säger Jorn. Under det senaste året hade han bara 17% mastit i sin besättning på nästan 100 kor. "Inte alls ett problem", svarar han stolt.
Även snygga kor

Larson konstaterar att korna på Mikkelsens gård är bra exempel på en kommersiell snygg ko. "De väljer genetik för en hälsosam och produktiv ko, det prioriteras, och i slutet av dagen är korna också vackra, och kan vinna på tävlingar", säger Larson.

"Vi väljer inte genetik för att delta i utställningar med kor som inte är produktiva, vi gör motsatsen, vi väljer produktiva och friska kor, och dessa kor vet du, de är vackra att titta på också", skrattar Jorn .
Både far och dotter fortsätter att utveckla verksamheten, som har blivit en intressant och populär plats att komma till för att köpa färsk pastöriserad mjölk eller en mycket fin sprit eller Daim-chokladglass.

senaste nyheterna

VikingGenetics letar efter ny framgångsrik VD
Läs mer
21.05.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingRed
Läs mer
08.05.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingHolstein
Läs mer
08.05.2019
Semintjurar från VikingGenetics
Läs mer
01.04.2019
Nya VikingRed tjurfäder i april
Läs mer
01.04.2019
Hållbar genetik från Norden
Läs mer
25.03.2019
Nalle-stjärnor
Läs mer
15.03.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingJersey
Läs mer
12.02.2019