VIKINGACADEMY 2017 – MOT GEMENSAMMA MÅL

VikingAcademy 2017 ägde rum i Köpenhamn i Danmark med deltagare från vårt nätverk av internationella distributörer. Gästerna kom från Spanien, Irland, Portugal, Polen, Holland, Costa Rica, Colombia, Mexiko, Litauen, Kroatien, Frankrike, Tjeckien och Estland.
Cheferna för våra dotterbolag i Storbritannien och Australien, våra exportansvariga och medlemmarna i VikingGenetics ledningsgrupp deltog också i evenemanget.
“Ert deltagande och bidrag av era erfarenheter och ideér är mycket uppskattade”, sade Rex A. Clausager, VD, i sitt välkomsttal. ”Att arbeta tillsammans för att ge värde i era företag är viktigt för oss”, tillade han.
Vårt avelsprogram, dataregistrering, workshops, friska kor, försäljning, marknadsföring och innovativa verktyg var några av huvudämnena vid evenemanget. Amy Hazel som är juniorforskare från institutionen för husdjursvetenskap från Univerity of Minnesota var en av gästtalarna.
Amy är med i det team som utför det 10-åriga försöket med ProCross i USA. Hon förklarade registrationssystemet i USA och de utmaningar de står inför i samband med inavel. Vår avelchef Lars Nielsen gav en fullständig förklaring av VikingGenetics avelsprogram.


Vår exportansvarige Jan Andresen presenterade en uppdaterad version av verktyget VikRank. ”VikRank är utvecklat för att hitta den absolut bästa tjuren som passar för var land och mjölkproducent. Det är också ett verktyg som du enkelt kan använda för att undvika inavel”, förklarar Jan.
Under tiden så höll exportansvarig för Spanien och Latinamerika Suvi Johansson en presentation om VikMate. VikMate är ett verktyg för att kontrollera inavel och ger mjölkproducenter den optimala avelsplanen för att ge besättningen de bästa förbättringarna. ”VikMate-programmet hjälper producenterna att optimera aveln för att framtida generationer”, säger Suvi.
Nöjda gäster

“Det var mycket trevligt att få lära sig mer om VikingGenetics pålitliga registreringar och det är viktigt för oss att verkligen förstå skillnaderna mot andra företag”, säger Sally Alvaréz från Ayrshire Association of Colombia. ”Vi är här för att få med oss verktyg och information för att hjälpa våra kunder. Tillfället är ypperligt för att träffa andra distributörer och lära av varandra”, lägger hon till.

VikingAcademy är ett perfekt tillfälle för VikingGenetics ledare och distributörer från hela världen att lära av varandra genom att diskutera idéer och trender. VikingAcademy är en plats att ladda om, få inspiration och umgås i gott sällskap.
“Jag trodde att jag skulle komma hit och höra saker jag redan hört, men jag har lärt mig många nya detaljer. Presentationerna var mycket informativa och jag kommer åka tillbaka till Irland mycket mer positiv”, säger Tom Baker på Eurogene AI Services.
Sammantaget var VikingAcademy 2017 en plats för dem som har passion för VikingGenetics att lära sig mer om hur vi kan gör verksamheten ännu bättre och bli ännu bättre på att hjälpa mjölkproducenter runt om i världen. Nästa möte kommer vara under hösten 2019

senaste nyheterna

VikingGenetics letar efter ny framgångsrik VD
Läs mer
21.05.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingRed
Läs mer
08.05.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingHolstein
Läs mer
08.05.2019
Semintjurar från VikingGenetics
Läs mer
01.04.2019
Nya VikingRed tjurfäder i april
Läs mer
01.04.2019
Hållbar genetik från Norden
Läs mer
25.03.2019
Nalle-stjärnor
Läs mer
15.03.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingJersey
Läs mer
12.02.2019