Från tjurskötare till superuser

Camilla Öberg är en tjej som verkligen kan VikingGenetics. Hon kom till VikingGenetics redan 1989 och jobbade då som tjurskötare, det var ett sommarjobb. Under åren som gått har Camilla hunnit testa många olika tjänster inom VikingGenetics. Hon har varit labbpersonal, administratör på avelsavdelningen, receptionist, marknadsförare och idag arbetar hon på exportavdelningen som Export controller och Veterinäradministratör. På frågan om hur lång tid hon arbetat på vardera tjänst svarar Camilla skämtsamt: ”Det är bara att ta ett snitt på åren och tjänsterna från 1989 tills idag”.
Camilla ser till så de svenska doserna vi ska exportera uppfyller alla länders krav och att provtagningar blir gjorda. De svenska köpordrar som läggs i VikingGenetics affärssystem hamnar hos Camilla som administrerar så allt hamnar rätt. Hon har också tagit på sig att sköta ekonomin i företaget ProCross och filialen VikingGenetics UK. Det senaste har hon varit delaktig i och utvecklat processer och program för Storbritanien.
VikingGenetics har ett avancerat affärssytem som Camilla är superuser för, och med hennes erfarenhet inom branschen och företaget hjälper hon kollegorna med allt från att se till så fakturering sköts till att få iväg ordrar och paket.

Det som gör henns jobb så roligt är de utmaningar hon blir tillfrågad om och hennes ansvarsområden blir allt fler. Hon pratar gott om sina chefer som guidar henne i rätt riktning och hon tycker det är viktigt med det förtroende hon får.
Hon beskriver arbetsplatsen som lugn och skön, med det menar Camilla att det är en god stämning mellan kollegor och bra flyt i arbetet. Kollegor är också nära vänner och en av dem har varit med Camilla sedan gymnasieskolan i Töreboda. Som mest har de varit tre stycken kollegor på VikingGenetics som också gått i samma klass som Camilla.
Christian i bild är en kollega och arbetar på samma våning som Camilla.
På fritiden umgås Camilla med sin familj och mycket tid spenderar hon med sin häst. Hon pratar ofta och gärna om sina pyssel. Det senaste var julgodiset som bakades, ”häromdagen bakade jag ischoklad, knäck och cornflakesgodis”. 
Ett stort intresse är mat och siktet är inställt på att testa alla restauranger som fått en stjärna i Michelinguiden.

Med sitt brinnande intresse för sitt jobb, hennes branscherfarenhet och sköna personlighet gör Camilla till en riktig guldklimp för både kollegor och kunder.

senaste nyheterna

Stallbergs Lantbruk - Full pott!
Läs mer
15.01.2019
Nya VikingRed tjurfäder
Läs mer
02.01.2019
LD projektet byter namn till GenVik-projektet
Läs mer
20.12.2018
Nya avelsvärden - Nya tjurar VikingRed
Läs mer
08.11.2018
Nya avelsvärden - VH Don Red fortsatt i toppen
Läs mer
07.11.2018
Följ med oss till USA 2019!
Läs mer
05.10.2018
VikingGenetics startat sitt tredje dotterbolag, denna gång i Tyskland
Läs mer
20.09.2018
Defekta kalvar efter VH Chacca
Läs mer
30.08.2018