VikingGenetics startat sitt tredje dotterbolag, denna gång i Tyskland

VikingGenetics är glad över att presentera ytterligare ett dotterbolag, denna gång i Tyskland. VikingGenetics Deutschland har från och med idag en utökad stöd- och servicenivå för tyska mjölkproducenter som en del av en strategiskt planerad tillväxt för att ytterligare utveckla mjölkproduktionen i Tyskland.
Assentoft, Danmark, 18:e september 2018. VikingGenetics är stolta över att tillkännage lanseringen av ett nytt dotterbolag, VikingGenetics Deutschland (VGDE).
 
"Det nya dotterbolaget är en viktig del i vår globala tillväxtstrategi. Vi tror verkligen på den tyska marknadens potential. Tyska mjölkproducenter är kända över hela världen för deras kunskap inom  mjölkindustrin och vi vet att de värdesätter friska och högproducerande kor, och det kan VikingGenetics hjälpa dem med, säger David Stenkær Ravnkilde, affärsutvecklingschef på VikingGenetics.
 
VikingGenetics Deutschland är det tredje dotterbolaget som grundats av VikingGenetics efter Australien (VGAU) 2010 och Storbritannien (VGUK) 2017. Liksom för VGUK och VGAU är det nya dotterbolaget i Tyskland ett högt prioriterat företag för VikingGenetics och vi räknar med att utöka det ytterligare närmsta tiden för att möta efterfrågan från fältet.
 
Udo Carstensen kommer leda teamet i VikingGenetics Deutschland. Udo är född och uppvuxen på en mjölkgård i Tyskland och har stor erfarenhet av försäljning inom mjölkbranchen. "Jag ser fram emot att jobba i ett företag som strävar efter att hjälpa mjölkproducenter att lyckas i sin produktion", säger Carstensen. "Jag vet hur viktigt det är med friska kor med låga kostnader och höga intäkter. På VikingGenetics har vi de bästa lösningarna för det ", tillägger han.
Udo Carstensen
Syftet är enligt Stenkær Ravnkilde att snabbt förstärka teamet i Tyskland för att kunna täcka den tyska marknaden. "Vi välkomnar Udo Carstensen till ”VikingGenetics-familjen”. Han delar vår passion för avel för friska och produktiva kor och kommer att leda teamet som håller på att byggas för att växa och utveckla vår närvaro i Tyskland. "
 
 
Avel för friska djur
VikingGenetics har över 30 års erfarenhet av avel för friska och produktiva kor, vilket lätt kan ses i EU-statistiken där VikingGenetics-länderna, Danmark, Finland och Sverige, har den lägsta användningen av antibiotika samtidigt som vi har den högsta mjölkproduktionen. Dessa fakta har lett till att VikingGenetics är ett av de ledande genetikföretagen i Europa och världen med sina tre avelsprogram; VikingHolstein, VikingJersey och VikingRed.
 
Dessa är redan kända i Tyskland på grund av deras många olika fördelar för kommersiella mjölkföretagare. "Mjölkbönder i Tyskland har redan sett fördelarna med VikingGenetics eftersom de redan funnits på marknaden i Tyskland genom våra distributörer. Det vi gör nu är att vi nu skaffar eget kontor och personal i Tyskland och på så sätt uppgraderar vår synlighet, säger Stenkær Ravnkilde.
 
VikingGenetics Deutschland kommer att sälja VikingHolstein och VikingRed, medan ST-genetics i Tyskland fortsätter sälja VikingJersey. VGDE kommer också att spela en viktig roll i distributionen av ProCROSS, det enda vetenskapligt beprövade korsningsprogrammet i världen där VikingHolstein och VikingRed ingår i konceptet. "VikingGenetics ser att den tyska marknaden har stor potential att fortsätta expandera ProCROSS-programmet," bekräftar Ravnkilde.

senaste nyheterna

VikingGenetics letar efter ny framgångsrik VD
Läs mer
21.05.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingRed
Läs mer
08.05.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingHolstein
Läs mer
08.05.2019
Semintjurar från VikingGenetics
Läs mer
01.04.2019
Nya VikingRed tjurfäder i april
Läs mer
01.04.2019
Hållbar genetik från Norden
Läs mer
25.03.2019
Nalle-stjärnor
Läs mer
15.03.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingJersey
Läs mer
12.02.2019