Nya avelsvärden - topptjurar VikingRed

VR Thiago stiger med hela 6 indexenheter och ligger nu på NTM +37.
VR Wild med gNTM +35 behåller sin plats som den högst rangerade genomiska VR-tjuren. Han är en son efter VR Wookie med VR Crone som morfar. Om du letar efter en tjur som ger både mycket mjölk och höga halter är han rätt val för dig. Han ger också mycket bra juverhälsa och ger lättmjölkade döttrar, och är och han lämpar sig bra för robotbesättningar. Han kommer från Nita och Jakob Gade i Danmark.
VR Wild
Vi har tre fina söner efter VR Viljar: VR Vilperi (mf VR Hambo) med gNTM +32, VR Vimo (mf Rockstar) med gNTM +31 och VR Violin (mf VR Faabeli) med gNTM +28. VR Vilperi kommer från Lukes forskningsbesättning i Finland, och han är en tjur utan några svagheter. Det finns även X-Vikdoser efter honom. VR Vimo nedärver bra halter och trevlig exteriör. Hans uppfödare är Stakkehavegård i Danmark. VR Violin kommer från Anna-Karin Aaby-Eriksson, Sverige. VR Violin är också en tjur som ger höga halter med mycket trevlig typ och hälsoegenskaper.
VR Vilperi
Avkommebedömda tjurar

VR Thiago har, som nämnts ovan, behållt sin plats som den bästa avkommebedömda tjuren. Han är en son efter VR Tuomi med R Haslev som morfar. Hans döttrar ärver hög produktion kombinerat med lätta kalvningar. Han är också en topptjur för klövhälsa och ben. Uppfödare är Lars Remme Larsen i Danmark.
VR Seili (VR Sampo x VR Enox) är ny på listan av avkommebedömda tjurar med NTM+25.
VR Thiago twins
VR Thiago

senaste nyheterna

Nya VikingHolstein tjurfäder i oktober
Läs mer
05.10.2020
Nya VikingRed tjurfäder i oktober
Läs mer
05.10.2020
CFIT Technician
Läs mer
19.08.2020
VB Chaplin
Läs mer
17.08.2020
VH Nader befäster topplaceringen hos VikingHolstein med gNTM +43
Läs mer
13.08.2020
Nytt NTM med Sparat foder gjorde stora omrangeringar för Jersey tjurarna
Läs mer
13.08.2020
Nya avelsvärden – Den pollade tjuren VR Fuzzy P är världens bästa röda tjur
Läs mer
12.08.2020
VB Abedeen
Läs mer
13.07.2020