Nya avelsvärden - topptjurar VikingRed

VR Thiago stiger med hela 6 indexenheter och ligger nu på NTM +37.
VR Wild med gNTM +35 behåller sin plats som den högst rangerade genomiska VR-tjuren. Han är en son efter VR Wookie med VR Crone som morfar. Om du letar efter en tjur som ger både mycket mjölk och höga halter är han rätt val för dig. Han ger också mycket bra juverhälsa och ger lättmjölkade döttrar, och är och han lämpar sig bra för robotbesättningar. Han kommer från Nita och Jakob Gade i Danmark.
VR Wild
Vi har tre fina söner efter VR Viljar: VR Vilperi (mf VR Hambo) med gNTM +32, VR Vimo (mf Rockstar) med gNTM +31 och VR Violin (mf VR Faabeli) med gNTM +28. VR Vilperi kommer från Lukes forskningsbesättning i Finland, och han är en tjur utan några svagheter. Det finns även X-Vikdoser efter honom. VR Vimo nedärver bra halter och trevlig exteriör. Hans uppfödare är Stakkehavegård i Danmark. VR Violin kommer från Anna-Karin Aaby-Eriksson, Sverige. VR Violin är också en tjur som ger höga halter med mycket trevlig typ och hälsoegenskaper.
VR Vilperi
Avkommebedömda tjurar

VR Thiago har, som nämnts ovan, behållt sin plats som den bästa avkommebedömda tjuren. Han är en son efter VR Tuomi med R Haslev som morfar. Hans döttrar ärver hög produktion kombinerat med lätta kalvningar. Han är också en topptjur för klövhälsa och ben. Uppfödare är Lars Remme Larsen i Danmark.
VR Seili (VR Sampo x VR Enox) är ny på listan av avkommebedömda tjurar med NTM+25.
VR Thiago twins
VR Thiago

senaste nyheterna

VikingGenetics letar efter ny framgångsrik VD
Läs mer
21.05.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingRed
Läs mer
08.05.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingHolstein
Läs mer
08.05.2019
Semintjurar från VikingGenetics
Läs mer
01.04.2019
Nya VikingRed tjurfäder i april
Läs mer
01.04.2019
Hållbar genetik från Norden
Läs mer
25.03.2019
Nalle-stjärnor
Läs mer
15.03.2019
Nya avelsvärden - topptjurar VikingJersey
Läs mer
12.02.2019