VikingGenetics letar efter ny framgångsrik VD

VikingGenetics har påbörjat sökandet efter en ny VD, då nuvarande VD Rex A. Clausager, som började i november 2014, har lämnat in sin avskedsansökan. 
”Det har inte varit ett lätt beslut”, säger Rex A. Clausager. Rex har under sin tid som VD vidareutveckla VikingGenetics globalt och har byggt ett företag av världsklass för att implementera den nya strategin. ”Jag gillar jobbet, jag gillar VikingGenetics, och att arbeta ihop med en engagerad ledningsgrupp och underbara kollegor är en ynnest. Relationen till styrelse och styrelseordföranden har varit exemplarisk. VikingGenetics är ett företag som redan har visat sin potential och som har en spännande framtid framför sig. Den nya strategin är ambitiös, siktar fråmåt, och den är tydlig och stark”, säger han.
Clausager letade inte aktivt efter ett nytt arbete men fick ett erbjudande som var för svårt att motstå.
 
”Vi är alla ledsna för att Rex A. Clausager lämnar företaget”, säger Lars-Inge Gunnarsson, VikingGenetics styrelseordförande, och tillägger: ”Men vi är naturligtvis glada för hans skull och önskar honom lycka till med sina nya åtaganden. Vi kommer att fortsätta följa vår strategi och är tacksamma för att Rex har påbörjat en förändring av företaget med flera viktiga steg. Vi har ökat vår globala försäljning markant, stärkt lagandan och positionerat VikingGenetics som ett ambitiöst, differentierat och innovativt företag under hans ledarskap. Vi har blivit ett attraktivt internationellt företag.
 
 “Det har varit ett nöje att arbeta i VikingGenetics – en enastående organisation”, avslutar Rex A. Clausager.
 
Rex A. Clausager kommer börja arbeta som VD i företaget TimePlan Software A/S från och med 1:a augusti 2019. TimePlan hanterar schemaläggning av arbeten, och kunder från många olika branscher i 25 olika länder använder den effektiva lösningen. Rex A. Clausager kommer fortsätta med full kraft i sin nuvarande position fram till slutet av juli.
 
För mer information, kontakta VikingGenetics styrelseordförande Lars-Inge Gunnarsson på mobilnummer +46 70 970 98 28.

senaste nyheterna

Nya VikingHolstein tjurfäder i oktober
Läs mer
05.10.2020
Nya VikingRed tjurfäder i oktober
Läs mer
05.10.2020
CFIT Technician
Läs mer
19.08.2020
VB Chaplin
Läs mer
17.08.2020
VH Nader befäster topplaceringen hos VikingHolstein med gNTM +43
Läs mer
13.08.2020
Nytt NTM med Sparat foder gjorde stora omrangeringar för Jersey tjurarna
Läs mer
13.08.2020
Nya avelsvärden – Den pollade tjuren VR Fuzzy P är världens bästa röda tjur
Läs mer
12.08.2020
VB Abedeen
Läs mer
13.07.2020