VikingGenetics utser Henrik Biilmann till ny VD

VikingGenetics gläder sig att kunna meddela att Henrik Biilmann har utsetts till VD från och med den 1 februari 2020.

Henrik Biilmann är en erfaren internationell chef från de bondeägda kooperativen ARLA Foods Amba, och nu senast i sin nuvarande position som VD för Friland, ett dotterbolag till Danish Crown Group, som fokuserar på ekologisk svin- och nötköttproduktion.
Efter att den förra VD:n, Rex A. Clausager, avgick från sin tjänst i maj i år började styrelsen leta efter en ny VD.

”VikingGenetics utvecklas starkt med en tydlig strategisk inriktning. Det har varit viktigt för oss att hitta en ny VD som både skulle förstå och respektera våra starka kooperativa rötter och samtidigt kunna fortsätta vårt pågående arbete med att förnya och driva den kommersiella utvecklingen av VikingGenetics framåt. Med sin erfarenhet från ARLA och Friland har Henrik en väldokumenterad meritlista som vittnar om hans resultat inom bondeägda kooperativ”, säger VikingGenetics styrelseordförande, Lars-Inge Gunnarsson och tillägger:
”Vi har haft ett brett urval av kandidater till den här tjänsten, vilket har gjort det möjligt för oss att välja en erfaren VD, med starka ledarskapskvaliteter. Från sin position på Friland har Henrik även erfarenhet av hur man positionerar ett varumärke med fokus på hållbar produktion, vilket vi anser passar väl in med VikingGenetics ambitioner”.
Henrik Biilmann har varit VD för Friland sedan 2013 men han tvivlade inte en sekund när han skulle tacka ja till jobbet på VikingGenetics.

”Jag ser verkligen fram emot att komma igång med den här nya utmaningen och träffa VikingGenetics-teamet. Jag ser VikingGenetics som ett företag med mycket nära band till bönderna både internationellt och på hemmamarknaderna, och jag ser fram emot att träffa medlemmarna i Sverige, Finland och Danmark samt företagets internationella kunder och partners. Jag kommer från den kooperativa världen och är därför mycket medveten om skyldigheten att tillföra mervärde till medlemmarna och kunderna.” Säger Henrik och han fortsätter:
 ”Jag tycker att företaget har haft en mycket intressant utveckling ända sedan starten. Jag ser VikingGenetics som ett datadrivet och innovativt företag som tar fram banbrytande produkter till marknaden och är en nyckelaktör som driver en lönsam och hållbar mjölkproduktion framåt tack vare bra lösningar samt genetiskt material. Jag ser fram emot att delta i fortsättningen och vidareutvecklingen av verksamheten”.

Henrik Biilmann bor i Stavtrup i södra utkanten av Århus, Danmark, är 49 år, gift med Kirsten och har två döttrar i åldrarna 18 och 15 år.

 Press release

senaste nyheterna

Nya VikingHolstein tjurfäder i oktober
Läs mer
05.10.2020
Nya VikingRed tjurfäder i oktober
Läs mer
05.10.2020
CFIT Technician
Läs mer
19.08.2020
VB Chaplin
Läs mer
17.08.2020
VH Nader befäster topplaceringen hos VikingHolstein med gNTM +43
Läs mer
13.08.2020
Nytt NTM med Sparat foder gjorde stora omrangeringar för Jersey tjurarna
Läs mer
13.08.2020
Nya avelsvärden – Den pollade tjuren VR Fuzzy P är världens bästa röda tjur
Läs mer
12.08.2020
VB Abedeen
Läs mer
13.07.2020