Head of Distributor Sales

Säljledning – Worldwide – Affärsutveckling

Vill du göra en skillnad för en internationell verksamhet som är ledande inom sin bransch? Som Head of Distributor Sales blir du en del av en multinationell säljledningsgrupp i en spännande verksamhet kännetecknad av en värdebaserad kultur, en hög grad av ordning och mångfald. Det är högt i tak och beslutsprocesserna är korta, vilket innebär att du får möjlighet att utveckla saker, starta egna projekt och få inflytande. Du får även möjlighet att uppleva andra kulturer och få autentiska kulturella upplevelser.
Du får en spännande nyckelroll, då du med hänvisning till Chief Sales & Marketing Officer ansvarar för att leda och utveckla ett försäljningsteam bestående av fem exportsäljare. I samarbete med ditt team fastställer du de individuella försäljningsmålen och KPI:erna samt följer upp säljarnas direkta förbindelser. Du ansvarar även för att utveckla och driva distributörförsäljningen globalt, och bygger upp och underhåller de goda relationerna med distributörerna genom att identifiera och sätta dig in i deras behov för att kunna erbjuda den rätta kvalitetslösningen. Du identifierar, kvalificerar och följer upp potentiella marknadsmöjligheter, samtidigt som du kontinuerligt samarbetar med distributörerna kring optimering av distributionskanalerna.  

För att lyckas i jobbet har du flera års erfarenhet av komplex lösningsförsäljning och av försäljning till distributörer. Du har dessutom erfarenhet av säljledning i en mångkulturell verksamhet och det är en stor fördel om du har kunskap om boskap, eventuellt från en besläktad bransch som foderbranschen. Det är också en fördel om du har en högre utbildning inom försäljning eller marknadsföring. Du har erfarenhet av CRM-system och behärskar engelska på hög nivå i både tal och skrift.
En förutsättning för att lyckas i tjänsten är att du är en stark ledare med ett kommersiellt tänkesätt. Du är motiverande och inspirerande och föregår med gott exempel. Du kännetecknas av integritet, professionalism och ett bra affärssinne, och du arbetar kvalitetsmedvetet, målinriktat och ihärdigt. Du är självgående, välorganiserad och resultatorienterad med energi, drivkraft och genomslagskraft. Du är bra på att fatta beslut, även i pressade situationer, och tar ägarskap för dina ansvarsområden. Dina kommunikations- och presentationsförmågor är goda och du kan föra dig på alla nivåer – i både informella och formella miljöer. Du arbetar lösningsorienterat och proaktivt, och motiveras av att bygga upp långvariga kundrelationer.   

Du är förmodligen bosatt på lämpligt köravstånd till ett av verksamhetens kontor i Skara (Sverige), Hollola (Finland) eller Randers (Danmark), men då det handlar om en internationell tjänst finns det även möjlighet att arbeta hemifrån.

Är du den nya Head of Distributor Sales hos VikingGenetics så tveka inte, utan skicka din ansökan nu här. 

Om du vill ha mer information om tjänsten kan du kontakta Sensu A/S direktör, John Tveit, på +45 207 743 33. 

Du kan läsa mer om VikingGenetics på http://www.vikinggenetics.se och på https://www.youtube.com/user/VikingGenetics

Observera att det inte finns något sista ansökningsdatum eftersom vi behandlar ansökningarna löpande.VikingGenetics är en av världens största och ledande kooperativa föreningar för boskapsuppfödare med cirka 22 000 mjölk- och köttproducenter som medlemmar. Verksamheten investerar årligen ett stort belopp i forskning och utveckling och har bland annat utvecklat en teknik som gör det möjligt för jordbrukarna att optimera sitt jordbruk och samtidigt säkerställa en hög grad av välfärd för djuren. VikingGenetics deltar dessutom i ett forskningsprojekt om framtidens gödkalvar, som är mer klimatvänliga i kraft av lägre metanutsläpp samt har högre fodereffektivitet och bättre ätkvalitet.      

Verksamheten, som har totalt 155 anställda och finns i sex olika länder, ägs av VikingDanmark i Danmark (50 %), FABA i Finland (25 %) och Växa i Sverige (25 %). Dessutom har VikingGenetics dotterbolag i Australien, England och Tyskland och exporterar till mer än femtio länder.

senaste nyheterna

Head of Distributor Sales
Läs mer
18.05.2020
VikingJerseys generationsskifte har kommit
Läs mer
06.05.2020
VH Nader är namnet på den nya stjärnan från VikingHolstein
Läs mer
06.05.2020
VR Froerup bryter den magiska 40-gränsen 
Läs mer
06.05.2020
Artificiell intelligens gör korna mer fodereffektiva och klimatvänliga
Läs mer
06.05.2020
Nya VikingRed tjurfäder i april
Läs mer
08.04.2020
Nya VikingHolstein tjurfäder i april
Läs mer
08.04.2020
VikingGenetics vidtar åtgärder för att undvika spridning av COVID-19
Läs mer
12.03.2020