Vikinggenetics- 

mycket Mer än bara avelsvärden

Våra nordiska mjölkproducenter är pionjärer när det handalr om avel för hälsoegenskaper. Hemligheten bakom det är mjölkproducenternas vilja att registrera allt, inklusive sjukdomar i en och samma databas. De har fullt förtroende för detta system, som förutom att avelsvärdera tjurar och kor, också är det optimala management-redskapet för att ha kontroll på alla delar i sin produktion och kunna jämföra mellan besättningar. 

Våra starka kooperativa värderingar i kombination med ett kommersiellt tänk, gör att vi står beredda för framtidens utmaningar, där vi tror att hälosegenskaper kommer spela en ännu större roll än det gör idag och att man har ett hållbart avelsmål. 

VikingGenetics producerar genetik av hög kvalitet, med balans mellan hög mjölkproduktion och friska kor. Det gör vi för att göra livet så enkelt som möjligt för mjölkproducenter runtom i världen, där hållbarhet är i fokus, både för dig som mjölkproducent och för mjölkproduktionen i stort. Forskning och utveckling spelar en stor roll för oss i vår önskan om hög kvalitetet och att göra allting så bra som möjligt.